• PRO TV
  • Două premii în acest weekend pentru „Lemonade“ de Ioana Uricaru

Două premii în acest weekend pentru „Lemonade“ de Ioana Uricaru

Două premii în acest weekend pentru „Lemonade“ de Ioana Uricaru

Weekend plin de reușite pentru „Lemonade“, cel mai recent film al regizoarei Ioana Uricaru.

După ce în august a fost distins cu premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Sarajevo, Lemonade a luat sâmbătă marele premiu la International Women’s Film Festival of Salé, Maroc, unde a fost prezentat în secțiunea competiției oficiale, alături de alte 11 filme. 

Lemonade a câștigat și premiul pentru cel mai bun film, acordat prin votul publicului, la Ars Independent Festival din Katowice, Polonia. 

Tot în acest weekend, Lemonade a închis a 9-a ediție a Festivalului de Film Jagran din Delhi și a fost prezentat într-o serie de proiecții itinerante în alte 16 orașe din India. 

În România, „Lemonade“ va putea fi văzut în cinematografe începând cu 26 octombrie 2018. Pe lângă de proiecțiile din Capitală, filmul va rula la Iași, Timișoara, Ploiești, Cluj, Constanța, Vaslui, Brașov, Lugoj, Călărași, Buzău, Suceava, Pitești, Târgu Mureș, Reșița, Caransebeș, Vulcan, Oravița, Sibiu, Galați, Slobozia, Sfântu Gheorghe și Arad. 

După premiera mondială din luna februarie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, 

Lemonade, inspirat de un articol de presă, spune povestea câtorva zile tensionate din viaţa Marei, o asistentă medicală plecată din România, care se vede nevoită să-și confrunte propria proiecţie despre visul american cu realitatea de pe teren. Numit după premiera de la Berlin, un film dramatic cu accente de thriller, Lemonade a atras mulți distribuitori din toată lumea, fiind achiziționat spre distribuție în Franţa, Statele Unite, Canada, China, Germania, Grecia, fosta Iugoslavie şi Israel.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni