Doctor Mihail răspunde celor mai importante întrebări despre Coronavirus

Doctor Mihail răspunde celor mai importante întrebări despre Coronavirus

Cu toate că în momentul de față nu este niciun caz confirmat de Coronavirus în România, comportamentul românilor arată un nivel crescut de panică.


Mulți și-au făcut provizii în cazul unei epidemii declarate pe teritoriul românesc, oamenii apelează din ce în ce mai mult la măști chirurgicale, iar rețelele de socializare au explodat pe acest subiect. 
 
La Măruță, medicul Mihail Pautov a răspuns la întrebările cele mai arzătoare ale telespectatorilor legat de acest subiect:
 
Care sunt măsurile de protecție reale pe care le putem lua împotriva Coronavirusului?

Nu este nimic mai real decât propria igienă. În 99% din cazuri, virusul se transmite de la o persoană bolnavă simptomatic: prin saliva acelei persoane, dacă acea persoană tușește sau strănută! Trebuie să evităm apropierea de peroanele bolnave, se recomadă o distanță de un metru. Cei care au avut grijă să epuizeze stocul de măști, ar face bine să doneze aceste măști persoanelor bolnave. 

Așadar, evităm persoanele bolnave, dacă suntem răciți, purtăm mască, ne spălăm pe mâini 20 de secunde și tușim în cot!

Cât ne ajută suplimentele de Vitamina C sau echinaceea?

Vitamina C e esențială, dar trebuie să o luăm din alimentație, nu din suplimente! Suplimentarea de vitamina C nu ajută la nimic. 

Cum explici unui copil de 5 ani ce înseamnă Coronavirus și cum să își ia măsuri de protecție?
 
Copiilor trebuie să le explicăm noțiunile de bază ale igienei într-un fel foarte simplu. De exemplu: dacă nu te speli pe mână și apoi o duci la guriță, e posibil să faci viermișori.

Pe PRO TV PLUS puteți vedea materialul integral și afla răspunsul la întrebări precum “De ce sunt copiii între zero și nouă ani cei mai protejați de Coronavirus”, “Cât sunt de utile purificatoarele de aer” și “Cum se face testarea pentru Coronavirus.”




Miercuri, 26 februarie, Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru a declarat tot azi că testele făcute persoanelor din Gorj, care au avut contact direct cu cetăţeanul italian depistat pozitiv cu noul coronavirus, sunt negative.

În plus, tot miercuri,  de la ora 14:00, președintele Klaus Iohannis a convocat în ședință Consiliul Suprem de Apărare al Țării, pentru a stabili concret cele mai noi informații pe tema virusului care a panicat lumea întreagă.  Șeful statului a mai spus că nu există niciun caz  înregistrat în România.

FOTO: INSTAGRAM DR. MIHAIL PAUTOV

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni