• PRO TV
  • Detaliul înfricoșător scăpat din vedere de constructorii Catedralei Mântuirii Neamului. Reacția Bisericii

Detaliul înfricoșător scăpat din vedere de constructorii Catedralei Mântuirii Neamului. Reacția Bisericii

Detaliul înfricoșător scăpat din vedere de constructorii Catedralei Mântuirii Neamului. Reacția Bisericii

Lucrările de realizare a celui mai impunător lăcaș de cult al Bisericii Ortodoxe Române se apropie de final. Catedrala Mântuirii Neamului va fi inaugurată la 25 noiembrie 2018, însă un detaliu arhitectural, scăpat din vedere de constructori, a alimentat temerea internauților că edificiul va fi stăpânit de forțe necurate.

Catedrala Mântuirii Neamului are trei trei rânduri de ferestre, dispuse pe trei etaje. Fiecare rând are același număr de ferestre – șase. Dispunerea total nefericită a acestora i-a condus pe unii internauți la concluzia că cel mai important lăcaș de cult al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) se construiește sub semnul Diavolului (666).



Reacția BOR nu a întârziat să apară. La solicitarea PROTV. RO, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, preotul Vasile Bănescu, a declarat:

„Este o interpretare pur aberantă, care nu necesită niciun comentariu. Există, din păcate, persoane obsedate de numerologia apocaliptică și care caută și chiar ajung să vadă peste tot semne care să le confirme obsesia personală”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Cei care au făcut această „descoperire” au distribuit masiv o fotografie pe rețelele sociale, iar postarea a fost intens comentată de internauți. 

Catedrala Mântuirii Neamului este lăcașul de cult cu însemnătate aparte pentru Biserica Ortodoxă Română și enoriași. Necesitatea edificării unei catedrale impunătoare a Ortodoxiei a fost subliniată în urmă cu 150 de ani, însă lucrările efective au început abia în februarie 2011, când a fost pusă piatra de temelie a construcției

FOTO: catedralaneamului.ro


La 4 septembrie 2018
, clopotul cel mare al catedralei a fost așezat în turnul clopotniță. Clopotul, care cântărește 25 de tone, a fost realizat în cinstea eroilor neamului și va putea fi auzit pe o rază de 15 km, însă numai la evenimente și sărbători mari ale Creștinătății. Conform reprezentanților Patriarhiei Române, sfințirea catedralei, închinată Sfântului Andrei şi eroilor români din toate timpurile, va fi oficiată în 25 noiembrie de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, împreună cu Patriarhul Daniel şi alți ierarhi români.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni