• Emisiuni
  • La Măruță
  • Avion prabusit in Apuseni, oameni morti cu zile! "Cineva MINTE". Dovada ca ranitii puteau fi gasiti IMEDIAT, si nu dupa 6 ore de suferinta in bezna si frig

Avion prabusit in Apuseni, oameni morti cu zile! "Cineva MINTE". Dovada ca ranitii puteau fi gasiti IMEDIAT, si nu dupa 6 ore de suferinta in bezna si frig

Avion prabusit in Apuseni, oameni morti cu zile! "Cineva MINTE". Dovada ca ranitii puteau fi gasiti IMEDIAT, si nu dupa 6 ore de suferinta in bezna si frig

Paul Angelescu, corespondent StirileProTV, aflat la locul accidentului aviatic, a demonstrat in direct "La Maruta" ca ranitii ar fi putut fi gasiti imediat.

A durat sase ore pana cei sapte oameni care s-au prabusit cu avionul in Muntii Apuseni sa fie gasiti de salvatori. Mai mult, cativa localnici au fost cei care au ajuns primii la locul accidentului, iar prima echipa de interventie cu care s-au intalnit dupa gasirea ranitilor nu avea niciun fel de dotare, nici macar o trusa de prim-ajutor, scrie MEDIAFAX.

Ca parte a unei serii incredibile de gafe enorme, date false, timp pierdut cu telefoane inutile, purtatorul de cuvant al STS, Adrian Fulea, sustine ca medicul Radu Zamfir nu a dat  niciun fel de coordonate geografice privind locul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, iar epava avionului prabusit a fost gasita in aria indicata de STS.

"Doctorul Radu Zamfir nu a dat niciun fel de coordonate geografice, s-a discutat cu apelantul, i s-au cerut datele geografice si nu a reusit sa le trimita si sa le furnizeze. Epava avionului a fost gasita in zona in care a fost data harta STS, la marginea zonei respective, in zona indicata de STS. Aria de cerc a fost cu raza de 14-15 kilometri, iar la marginea ei s-a gasit avionul prabusit. STS-ul nu a dat doua coordonate gresite. A dat o singura locatie, nu mai multe, una si buna. Au fost sapte apeluri (de la pasageri ai avionului -n.r.) de pe doua telefoane mobile diferite din doua retele de telefonie diferite si s-au primit aceleasi semnale din doua celule. Aceleasi informatii s-au primit din ambele celule, pentru aceeasi zona”, a spus Fulea.

In realitate, era foarte simplu ca persoanele ranite in accident sa fie localizate in doar cateva minute, cu ajutorul aplicatiilor de pe smartphone. Cel care a facut demonstratia a fost chiar Paul Angelescu, corespondentul StirilorProTV, aflat exact in acelasi loc unde s-a prabusit avionul. 


"Cineva minte, si nu cred ca medicul Radu Zamfir", a declarat Lucian Mandruta. "Sunt indignat in continuare. Eu am fost convins ca vor ajunge intr-o ora maxim, dupa ce colegul meu a vorbit la 112 si le-a dat toate datele", a precizat Victor Zota, seful Agentiei Nationale de Transplant.

"Incompetenta este cuvantul de ordine in Romania, omoara oameni cu zile", s-a revoltat si M.N. Stoian, invitat in emisiunea "La Maruta" sa comenteze tragedia care a indurerat o tara intreaga.

In conferinta de presa sustinuta marti, medicul Radu Zamfir a povestit ca, dupa prabusire, a acordat ajutor celorlalti si a luat legatura sa transmita coordonatele locului unde s-a prabusit aeronava. "A durat ceva pana ne-am gasit. Ne-am descurcat cum am putut, incercam sa-i ajutam pe toti. Am acordat ajutor cui era de acordat ajutor (...) Toata lumea si-a dat silinta sa faca ce a putut. (...) Eu m-am considerat mai putin vatamat si am folosit ce aveam, paturi, ca sa ii acopar. Am purtat echipament de motocicleta. Aveam geaca si cizme cu protectie. Imediat cum mi-a explicat cineva cum sa trimit coordonatele, le-am trimis. Imediat ce am putut sa fac un bilant, m-am preocupat sa sun", a povestit el.

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

Gallery

Share

Citește și

Ultimele articole

Top citite

Cele mai recente videoclipuri din emisiune La Măruță

Articole pentru emisiune La Măruță

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni